czwartek, 24 maja 2012

Omlet (french)

Robi K. Smakuje fantastycznie.



Na cztery osoby:
3 ziemniaki
1 cebula
1 pomidor
8 jajek
sól, pieprz
szczypiorek (lub coś innego co aktualnie dopomina się o zerwanie w ogródku.)

Ziemniaki obrać, pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Smażyć w oleju z oliwek do delikatnego zbrązowienia - posolone i popieprzone.
Dodać zioła.
Dodać jajka rozbełtane z solą i pieprzem.
Rozbełtać.
Kiedy omlet zaczyna się lekko ścinać  ułożyć na nim plastry pomidora.

Rewelacja! Naprawdę!

2 komentarze:

  1. ciekawy przepis. Może twojego autorstwa? Obserwujemy?

    OdpowiedzUsuń
  2. K wypatrzyl w jakiejs audycji telewizyjnej, kiedy to podeszly wiekiem francuz robil dania z rodzinnego domu. K urzekl ponoc jego fantastyczny akcent. Szkoda, ze zapamietal tylko jedna potrawe.
    Wyglada rewelacyjnie, musze wkleic zdjecie...

    OdpowiedzUsuń